de coöperatie SCOPE Delft

Als je vanuit een uitkering aan het werk wilt, heb je de keuze uit (fulltime) werk in loondienst of fulltime ondernemen. Maar wat als dit te hoog gegrepen is of niet aansluit bij jouw mogelijkheden of wensen? Dan kan parttime ondernemen binnen Scope, een sociale coöperatie, een oplossing zijn. 


Zo is Scope ontstaan
Het idee voor Scope is ontstaan vanuit de dagelijkse praktijk van Doel, Stichting Stunt en Firma van Buiten. Zij zien regelmatig deelnemers die beschikken over veel talent, vaardigheden en motivatie. Toch blijkt de stap naar betaald werk of zelfstandig ondernemerschap vaak te groot. Onder de paraplu van de coöperatie kunnen leden samen en met behoud van hun bijstandsuitkering hun talent inzetten om een onderneming te starten. Scope is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de gemeente Delft, en met advies van Cordaid. De eerste leden van Scope zijn sinds juli 2017 binnen de coöperatie aan de slag met hun eigen bedrijfjes in disciplines als grafisch ontwerp, Surinaamse worst maken, balloon-art en knuffeltherapie. Op 21 november 2017 gaf wethouder Brandligt het officiële startsein voor de coöperatie. (Bekijk hier een korte impressie van de opening). 


Interesse en aanmelden

Heb je interesse in Scope, neem dan vrijblijvend contact op met  onze coördinatoren via de contactpagina of via [email protected]. Zij zullen je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek, waarin ze graag meer wil horen over jouw ondernemingsplannen, en jou meer kan vertellen over de coöperatie Scope. 

Vervolgens kun je drie maanden op proef meedraaien, zodat je kennis kunt maken met de coöperatieleden en kunt ontdekken hoe ondernemen binnen een coöperatie in z’n werk gaat. Na de proefperiode kun je definitief lid worden, wanneer je daarvoor toestemming hebt van je consulent. Je ondertekent een lidmaatschapsovereenkomst met Scope. Vanaf dat moment kun je offertes en facturen gaan sturen. 


Coöperatief ondernemen in Nederland
In Nederland ontstaan steeds meer coöperaties van mensen die met behoud van uitkering een eigen bedrijfje opbouwen onder de vleugels van een coöperatie. Wil je meer weer over ondernemen binnen een coöperatie of weten welke coöperaties er in Nederland actief zijn? Kijk kan eens op de website van LaNSCO